Om Great Greenland


Om Great Greenland

Great Greenland blev grundlagt i 1977 under navnet Grønlandsgarveriet af Hans Lassen. Grønlandsgarveriet opkøbte og garvede grønlandske sælskind, og udvidede hurtigt forretningen med en systue, som stadig producerer en stor del af Great Greenlands produkter i dag.

Siden 1982 har Great Greenland været et aktieselskab 100% eget af det Grønlandske Selvstyre.

Great Greenlands hovedsæde ligger i Qaqortoq i Sydgrønland. Her arbejder en dygtig medarbejderstab med garvning og produktion af grønlandske skind og skindprodukter. Sælskind er stadig Great Greenlands speciale, men der arbejdes også med andre grønlandske skind såsom moskus, lam og isbjørn.

Alle skind, der produceres hos Great Greenland, stammer fra dyr, der har levet vildt i den grønlandske natur, og som er fanget i overensstemmelse med de grønlandske inuitters traditioner. Grønlandske sælskind må importeres til EU grundet den europæiske inuit-undtagelse.

 

Årsrapporter

2012
2013
2014
2015
2016

Organisation og Bestyrelse

Great Greenland A/S er 100% ejet af Grønlands Selvstyre.
På denne side vises Great Greenlands gældende organisation og bestyrelse.

Direktion:
Direktør Preben Møller
Tlf: +299 64 71 24
E-mail: preben@great-greenland.gl

 

Bestyrelse

• Juliane Henningsen  – Formand

• Tommy Ege Kristensen

• Niels Eli Boassen 

• Erik Sivertsen 

• Anette Grønkjær Lings

 

Visitorcenter

Fortællingen om brugen af sælskind er også fortællingen om Grønlands folk; inuitterne. Den er fortællingen om et folk, der lever i samhørighed med naturen, og om et bæredygtighedsbegreb resten af verden først langt senere opfandt.

Sælen er, i det moderne grønlandske samfund, stadig en vigtig del af livet og kulturen. Sælkød er en yndet spise, og især i de mindre samfund langt fra byerne, er sæljagten en næsten ligeså vigtig del af livet i dag, som den var for 1000 år siden.

Great Greenland har etableret et visitorcenter til formidlingen af den grønlandske fortælling om sælen og brugen heraf. Besøgende vil forstå sælens vigtighed for den grønlandske befolkning igennem udstillinger og et levende værksted (systue). Mod ekstrabetaling kan besøgende få guidede ture.

Visitorcenteret er placeret i Qaqortoq i de eksisterende bygninger hos Great Greenland A/S. Visitorcenteret inkluderer Great Greenlands systue, hvor det er muligt selv at tage kurser i skindsyning.

Visitorcenteret er åbent mandag-fredag fra 10-16.

Fortsæt